Вінілова підлога — довговічність та елегантність

Сучасні технології дозволяють створювати інноваційні матеріали, що відрізняються високими показниками міцності та довговічності. Сучасні технології зробили можливим створення вінілової підлоги – покриття, котре недавно з’явилось на ринку, проте швидко завоювало популярність. 

7 причин обрати вінілову підлогу 

Вінілова підлога складається з 5-6 шарів, з’єднаних в єдине ціле за допомогою тиску та температури. Такі особливості структури зумовлюють важливі переваги вінілової підлоги: 

  1. Стійкість до вологи. Вінілова підлога повністю захищена від води — якщо на планки чи плитку проллється вода, покриттю нічого не загрожуватиме. Більшість плиток мають захисне покриття не лише площини, але й фасок, що додатково підвищує рівень захищеності. 
  2. Екологічна безпека. Відомі виробники створюють покриття, в котрому не міститься шкідливих складників, воно не виділяє неприємного запаху, відповідає міжнародним стандартам екологічної безпеки. 
  3. Довговічність. Особливості структури вінілової плитки зумовлюють тривалий термін експлуатації — до 20 років. 
  4. Високі показники теплоізоляції. Якщо порівнювати з керамічною плиткою, вінілова підлога значно тепліша, вона не пропускає холод від бетонної стяжки, не дозволяє теплу виходити через підлогу.
  5. Міцність та стійкість до різного роду механічних пошкоджень – на покритті не лишається слідів від гострих підборів, ніжок меблів.
  6. Поглинання сторонніх шумів – вінілова підлога значно краще поглинає шуми, якщо порівнювати з деревом. Відповідно, в кімнаті набагато затишніше після монтажу вінілової плитки. 
  7. Покриття не слизьке, що знижує ризик отримати випадкову травму. 

Важко обійти увагою зручність та легкість монтажу, особливо якщо ви обираєте вінілову плитку з замковим з’єднанням. 

Вінілова планка LG Hausys Deco tile Fine 1237 1200x180x2.5мм  фото

Окремі плитки фіксуються між собою за допомогою спеціальної системи шип-паз. Такий різновид плитки можна укладати на не ідеально рівну підлогу, окрім того, за необхідності, таке покриття легко демонтувати. 

Вінілова підлога відрізняється розмаїтим асортиментом кольорів та варіантів дизайну. Найчастіше вінілову плитку випускають в дизайні «під дерево», також можна зустріти варіанти з імітацією бетону, каменю.

Поверхня може бути глянцевою, проте найпопулярнішим є покриття з тисненням, котре дуже точно імітує справжню текстуру дерева. 

На які серії вінілової плитки звернути увагу? 

Якщо ви тяжієте до класичного дизайну, вам сподобається серія Moduleo Parquetry, котра дуже точно імітує класичний паркет «ялинкою».

Серед ключових переваг покриття Moduleo Parquetry: 

підвищена стійкість до механічних пошкоджень; 

  • чудова зносостійкість; 
  • захищеність від вологи; 
  • легкість догляду.

В сучасному інтер’єрі буде мати гарний вигляд плитка Grabo Domino Stone Luwin, котра чудово передає текстуру природного каменю. Особлива текстура верхнього шару робить покриття стійким до вологи та перепадів температур.

Обрати ідеальний різновид вінілової плитки вам завжди допоможуть у магазині «ПолMall»