Види гаражних воріт

Для того, щоб мати гарне, гармонійне за стилем подвір’я приватного будинку, варто думати не лише про декоративні деталі, а й про вигляд гаражних воріт. Як правило, гаражні ворота обирають з огляду на їхню стилістику, довговічність за обсяг простору, який вони займають. Основні види гаражних воріт це:

Секційні ворота

Це найпопулярніші та найпоширеніші ворота, що складаються з горизонтальних секцій, які зводяться разом. Це дозволяє двері згинатись навколо кривої, коли вона відкривається і закривається. Така конструкція максимізує вертикальний простір, що робить секційні двері придатними для гаражів з обмеженим простором.

Ролетні ворота

Такі гаражні ворота https://kyiv-decor.com.ua/rolletnye-vorota мають конструкцію з горизонтальними рейками, які котиться навколо барабана над отвором дверей. Таким чином ворота компактно зберігаються в котушці при відкритті, що робить їх ідеальними для просторів з обмеженим зазором стелі. Зазвичай такий тип воріт використовується в комерційних та промислових умовах, але їх також можна знайти в житлових гаражах.

Поворотно-розпашні ворота

Такая конструкція працює аналогічно традиційним дверима: ворота закріплені і відчиняються на петлях, розташованих по обидва боки від отвору. Ці ворота найчастіше встановлюють у випадках, коли в гаражі не можна встановити секційні або інші ворота.

Нависні ворота

Такі ворота складаються з однієї панелі, яка піднімається вгору а потім зсувається всередині гаража відкритті. Ці двері доступні як у висувних, так і в навісних версіях, при цьому висувна конструкція є більш популярною, оскільки забезпечує кращий зазор.

Ворота з навісом

Цей тип воріт має одну панель, яка нахиляється назовні, коли піднімається в гаражний простір. У відкритому положенні частина дверей виступає назовні, утворюючи навіс. Хоча конструкція навісу проста, він може обмежити використання простору стельового гаража.

Для обмеженого простору навколо гаражу бажано все ж таки замовити рулонні ворота, оскільки вони не тільки можуть бути виготовленні у силі і кольори згідно з побажаннями замовника, а ще й мають свої переваги:

  • максимізація доступного простору стелі в гаражі;
  • довговічність та стійкість до суворих погодних умов за рахунок виготовлення з міцних матеріалів, таких, як сталь або алюміній;
  • високий рівень безпеки;
  • легкість експлуатації – ними можна керувати вручну або оснащувати електричним механізмом відчинення для додаткової зручності.

Це практичне рішення, що може бути адаптовано до будь-якого типу гаражу і стилю екстер’єра. Механізм прокатки ролетних воріт, довговічність та функції безпеки роблять їх популярним вибором для тих, хто шукає надійні та функціональні гаражні ворота.