10 ідей: декор вимикачів своїми руками

Вимикачі освітлення в інтер’єрі зазвичай мало помітні. Вкрай рідко, коли їх дизайн сильно відрізняється від стандартного. Але це не означає, що ми не повинні враховувати вимикачі. Навпаки, вони так само важливі, як меблі та будь-який інший декоративний елемент кімнати. Кожна деталь має значення, то чому б не дозволити вимикачам бути оригінальними і такими, що виділяються? Пропонуємо 10 ідей, як здійснити декор вимикачів своїми руками.
Нижче наведені ідеї декору підходять для вимикачів з невеликою клавішею або важелем, де можна легко зняти панель. Саме з панеллю потрібно працювати, щоб не зіпсувати сам механізм вимикача. Кожен варіант можна зробити своїми руками.

⇒ Рамочки та молдинги

Один із найпростіших і найдешевших способів прикрасити вимикачі освітлення – використовувати молдинг або невелику раму для картини та фотографії. Раму можна приклеїти до стіни або прибити цвяхами/прикрутити шурупами.

вимикачі своїми руками 02декор вимикачів своїми руками 03декор вимикачів своїми руками 04

⇒ Коріння книг

Якщо у вас вдома стелаж заставлені книгами або є робочий кабінет із книжковими полицями, то вимикач, декорований корінцями книг, буде дуже доречним. 2-3 корінці книги обріжте до необхідних розмірів і наклейте на вимикач. Як варіант, коріння можна намалювати акриловими фарбами.

⇒ Декупаж

Різні серветки, географічні карти, кольоровий папір, газетні та журнальні вирізки можна наклеїти на вимикач, використовуючи техніку декупажу.

⇒ Пісок та черепашки

Додати трохи літнього настрою в інтер’єр кімнати. Покрийте поверхню вимикача клеєм, а потім рясно посипте дрібним піском. По кутах можна наклеїти дрібні черепашки, морські зірки та намистини під перли.

⇒ Полімерна глина

Любите ліпити? Тоді використовуйте для декору вимикачів полімерну глину. Спочатку зробіть декоративні накладки, а потім після випалу наклейте їх на вимикач клеєм.

декор вимикачів своїми руками 10декор вимикачів своїми руками 09панель вимикача з полімерної глини вимикачі з полімерної глини

⇒ Акрилові фарби

Панелі вимикачів можна розписати вручну акриловими фарбами, використовувати трафарет чи штампи.

декор вимикачів своїми руками 11декор вимикачів своїми руками 12розпис вимикача акриловими фарбами

⇒ Вимикачі в стилі Зоряних війн та Гаррі Поттера

За допомогою акрилових фарб зробіть із звичайного вимикача демонстрацію вибору темного або світлого боку Сили. А для стилю Гаррі Поттера напишіть заклинання “Люмос” та “Нокс”!

⇒ В’язаний чохол

Зв’яжіть на панель чохол або виріжте його зі старого шарфа.

⇒ Мозаїка

Ви можете прикрасити вимикачі мозаїкою з розбитих тарілок та чашок, плитки, скельця та намистин.