Полиця зі стільця: як з одного зробити два

Розглянути у звичайному предметі його нове призначення – справжній талант майстра. Перетворити старий дерев’яний стілець на дві полиці-вішалки для речей здогадається не кожен. Дизайнер Tess Hill з Іспанії успішно експериментує зі стільцями, створюючи незвичайні, але дуже практичні предмети інтер’єру. І це чудова ідея, яку можна взяти за основу для своїх проектів.
>>> Як зробити полицю зі стільця своїми руками?

Детального майстер-класу немає, але неважко здогадатися, як зроблено ці оригінальні полиці з половинок стільців. Головною складністю буде акуратно розпиляти стілець на дві рівні частини. У домашніх умовах, використовуючи електропилу, це може бути досить проблематично – пилка вилятиме вправо-ліворуч. Як варіант, стілець можна відвезти до найближчої деревообробної фірми, де його розпиляють за допомогою верстата.

вішалка-полиця зі стільця

Друге питання – як прикріпити половинку стільця до стіни без видимого кріплення. Адже вся краса таких полиць у тому, що стілець ніби стирчить на половину зі стіни, навіки замурований у ній. Будь-які куточки і саморізи, що стирчать, в даному випадку псуватимуть весь зовнішній вигляд. Супер клей (рідкі цвяхи) може бути використаний як варіант, якщо ви впевнені в тому, що клей витримає вагу полиці з книгами, що стоять на ній, і висить пальто. Інакше доведеться використовувати потайне кріплення стільця до стіни, використовуючи кронштейн та сталеві осі (при цьому доведеться пробити отвори в стіні).

оригінальні полиці – вішалки зі старих стільців

Зовнішній вигляд випорожнень можна або оновити, або зістарити, залежно від вихідного стану меблів. Головна вимога — полиці зі стільця мають виглядати естетично та гармонійно вписуватись у простір. Бажано деревину почистити, при необхідності зняти стару фарбу, лак, покрити новим шаром або постаріти. Добре, що зараз можна придбати будь-які засоби для покриття дерева під будь-який стиль та дизайн інтер’єру.

Розглянути у звичайному предметі його нове призначення – справжній талант майстра. Перетворити старий дерев’яний стілець на дві полиці-вішалки для речей здогадається не кожен. Дизайнер Tess Hill з Іспанії успішно експериментує зі стільцями, створюючи незвичайні, але дуже практичні предмети інтер’єру. І це чудова ідея, яку можна взяти за основу для своїх проектів. Детального майстер-класу немає, але неважко здогадатися, як зроблено ці оригінальні полиці з половинок стільців. Головною складністю буде акуратно розпиляти стілець на дві рівні частини. У домашніх умовах, використовуючи електропилу, це може бути досить проблематично – пилка вилятиме вправо-ліворуч. Як варіант, стілець можна відвезти до найближчої деревообробної фірми, де його розпиляють за допомогою верстата. Друге питання – як прикріпити половинку стільця до стіни без видимого кріплення. Адже вся краса таких полиць у тому, що стілець ніби стирчить на половину зі стіни, навіки замурований у ній. Будь-які куточки і саморізи, що стирчать, в даному випадку псуватимуть весь зовнішній вигляд. Супер клей (рідкі цвяхи) може бути використаний як варіант, якщо ви впевнені в тому, що клей витримає вагу полиці з книгами, що стоять на ній, і висить пальто. Інакше доведеться використовувати потайне кріплення стільця до стіни, використовуючи кронштейн та сталеві осі (при цьому доведеться пробити отвори в стіні). Зовнішній вигляд випорожнень можна або оновити, або зістарити, залежно від вихідного стану меблів. Головна вимога – полиці зі стільця мають виглядати естетично та гармонійно вписуватися у простір. Бажано деревину почистити, при необхідності зняти стару фарбу, лак, покрити новим шаром або постаріти. Добре, що зараз можна придбати будь-які засоби для покриття дерева під будь-який стиль та дизайн інтер’єру.

Полиці з половинок стільців можна розташувати як вгору ногами – тоді ніжки будуть слугувати вішалками для верхнього одягу і капелюхів, так і вниз ногами – тоді такі полиці стануть цікавими вітринами для дрібничок, фотографій, книг і кімнатних рослин

.