Сучасні схованки вдома: де зберігати свої скарби?

Багато хто стикається з тим, що треба десь удома зберігати зарплату, видану «в конверті», коштовності коханої бабусі, важливі документи, що засвідчують спорідненість із королівською сім’єю, компромат на сусіда та інші цінні та близькі серцю речі. Звичайно, не варто недооцінювати сучасних квартирних злодіїв, яким давно відомі найвитонченіші схованки будинку. Найправильнішим рішенням буде зберігати цінності у банківському осередку, а вдома встановити охоронну систему та надійні замки на дверях. Але поговоримо про деякі рішення зберігання скарбів будинку.
Найпоширеніший і найтрадиційніший підхід до вирішення питання — встановлення сейфа. Знову ж таки, будь-який сейф можна розкрити, було б час і майстерність зломщика, але цей спосіб зберігання цінностей досі залишається одним із найнадійніших. При виборі сейфа необхідно звертати увагу на його основні властивості – клас вогнетривкості і клас злостійкості. Чим важчий сейф, тим більше шансів, що його не винесуть із дому під пахвою. А ось із невеликими сейфами складніше. Їхнє кріплення — слабке місце, тому ще на етапі ремонту варто передбачити, як і куди «намертво» вмонтувати сейф. Якщо ремонт давно закінчено, а ставити величезний сейф немає ні бажання, ні місця, ні можливостей, можна звернути свій погляд на оригінальні місця зберігання важливих речей.
Розетки

Які шанси, що грабіжник перевірятиме всі розетки в будинку? Сьогодні на ринку є великий вибір схованок, замаскованих під звичайні розетки. Відкриваються вони за допомогою ключа і нічим на вигляд не відрізняються він справжніх. Важливо, щоб усі розетки у приміщенні були однакові. Схованку з розетки можна зробити і самостійно, потрібно відкрутити справжню розетку, знеструмити її і в невеликий порожній простір помістити бабусині діаманти або згорток доларів. До речі, при цьому способі можна зберегти працездатність розетки, але це досить небезпечно.

Меблі

Деякі виробники пропонують спеціальні меблі із вбудованими схованки, які можна відкрити за допомогою ключа або магніту. Але коштує такі меблі чимало. Мені дуже сподобався спосіб зберігання малогабаритних цінностей у міжкімнатних дверях або дверцятах гарної товщини шаф. Дрилем із круглою насадкою висвердлюються кілька отворів у верхній частині дверей, куди поміщаються металеві туби. Дістати таку схованку можна за допомогою магніту. Знову ж таки, квартирний злодій, у якого мало часу, навряд чи підстрибуватиме або приставлятиме стілець, щоб оглянути верхню частину кожних дверей у будинку.

Фальш-панелі до полиць, друге дно ящиків, порожні ніжки столів — все це можна зробити самостійно, але саме ці способи зберігання найчастіше шукають злодії.

Плитка

Якщо у вас у ванній або на кухні є стіна з плиткою, подумайте, як зробити потайну скриньку за однією з них. Бажано вище, щоб можлива різниця із сусідніми плитками не впадала у вічі. В основному відмінність буде видно на стиках (замазці). Такі схованки вдома бажано влаштовувати ще під час ремонту.

Сховати на видному місці

Спірний, але іноді дуже дієвий метод. Наприклад, сховати гроші у пластиковій баночці з-під крему, гелю для душу, засоби для засмаги, що стоїть серед іншої косметики господині. Непоганий метод — ховати гроші у жіночих прокладках (в індивідуальних упаковках).

Цінності можна сховати на кухні або в холодильнику, в банках, пакетах, крупах, пляшках, в макаронах, борошні, цукрі та пельменях у морозилці. Чому б і ні?