Скільки коштує узаконити перепланування квартири

Отримання дозволів на перепланування займе певну кількість вашого часу та коштів. Нижче наведено документи, які потрібно буде оформити та їхня приблизна вартість.

Проект перепланування. Для початку вам потрібно подати візуалізацію перепланування. Для цього ви можете скористатися послугами будь-якого підприємства, яке має державну ліцензію, видану Міністерством регіонального розвитку та будівництва України. Підготовка проекту може зайняти від 5 до 10 робочих днів і коштуватиме вам 2500-5000 грн.

Технічне рішення про стан конструкцій. Його можна отримати у тій самій організації, яка робила ваш проект. ТЗ необхідно у випадку, якщо ви задумали зробити дверний отвір у стіні, що несе. Вартість цієї додаткової функції – 2500-4000 грн.

Авторський нагляд – 1500-2000 грн. Авторський нагляд виконання встановлених рекомендацій щодо проекту необхідний для того, щоб унеможливити помилки під час проведення ремонтних робіт;

Технічний нагляд – 1500-2000 грн. Це комплекс перевірочних заходів, як правило, не передбачений агенціями, тому вам доведеться шукати виконавця особисто. Технічний нагляд включає перевірку дотримання термінів, розподілу бюджету, обсягів і якості робіт.

Декларація про початок виконання робіт – безкоштовно. Форму декларації можна завантажити на сайті Верховної Ради.

Технічний паспорт – 900-1500 грн. Після того, як роботи будуть завершені, необхідно звернутися до БТІ (бюро технічної інвентаризації) та замовити новий технічний паспорт вже з існуючими змінами.

Декларація про приведення об’єкта в експлуатацію – безкоштовно. Форму можна знайти на сайті Верховної Ради. Після закінчення 10 робочих днів форму можна буде забрати та надати копію в БТІ.