Перо в інтер’єрі як елемент декору

Перо – прекрасний і досконалий витвір природи. Кожне перо неповторне і унікальне за своєю структурою, формою та кольором, воно може бути м’яким і ніжним, гострим і хижим, розкішним та чудовим, яскравим та веселим. Вибрати для інтер’єру відповідне перо птиці або його зображення буде непросто саме через величезну різноманітність реалістичного або фантазійного пір’я. Пропонуємо подивитися, як можна використовувати перо в інтер’єрі як декоративний елемент.
Пір’я в інтер’єрі, як і в одязі чи аксесуарах, нагадують про природу. З давніх-давен пташине пір’я вважалося статусною прикрасою шанованих людей, причому не тільки індіанців. Пір’ям ними прикрашали житло, одяг і зброю багато народів, а в період французького Ренесансу пір’я широко увійшли в побут як прикрасу для зачісок дам і головних уборів кавалерів.

Сьогодні мода на різноманітні аксесуари та вироби з пір’ям повертається, що позначилося і на дизайні інтер’єру. Пташине пір’я широко використовується для створення індійського, афро або сафарі стилів інтер’єр, але їх також використовують як окремі елементи декору в таких сучасних стилях як арт-деко, модерн, арт-нуво, лофт і т.п.

Картини та постери з пір’ям

Мабуть, найпоширенішим варіантом використання пір’я в інтер’єрі є їхнє зображення на картинах, постерах та фотографіях. Вибір художнього зображення цілком за Вами: можна придбати графічний постер, самостійно намалювати перо аквареллю, вугіллям, тушшю, роздрукувати гарну фотографію. Не забудьте про рамочки та паспарту.

Окремо варто відзначити великі вінілові стікери силуету пера, шпалери зі стилізованим зображенням або реалістичні шпалери. Шпалери можуть бути дуже яскравими, шикарними, ніжними або стриманими — у будь-якому випадку, пір’я привертатиме увагу та утримуватиме погляди.

Принти з пір’ям на текстилі

Різноманітні принти на постільній білизні, диванних подушках, шторах, скатертинах, чохлах меблів і т.д. дозволяють легко та ненав’язливо використовувати цей декоративний елемент в інтер’єрі.

Перо в інтер’єрі

Самі пташині пір’я можна використовувати по-різному. По-перше, розташувати їх у вазах та інших підставках. По-друге, розвісити на стінах у рамках під склом, у вигляді віяла або на тонкій волосіні. Пером можна прикрасити абажур світильника, оббити диванну подушку, вплести в килим на підлозі і т.д.