Надійні матеріали для мощення доріжок та майданчиків

Коли розмова заходить про дизайн та варіанти облаштування прибудинкової території, неминуче постає питання мощення доріжок, майданчиків, проїздів. Сьогодні на російському будівельному ринку представлено чимало різних матеріалів для мощення. Це і широкий асортимент плитки, виготовленої з натурального каменю, і плитки з бетону всіляких форм і забарвлень, і натуральні матеріали для мощення – сланці, пісковики, граніти, спилки дерева.

У власників індивідуальних будинків цементно-піщана тротуарна плитка є одним із найпопулярніших матеріалів для мощення доріжок та майданчиків на прибудинковій території. Її затребуваність пояснюється ідеальним співвідношенням ціни та якості, а також широким вибором форм, кольорів та розмірів. До складу сировини для виробництва плитки входять лише екологічно безпечні компоненти – цемент, пісок, щебінь дрібної фракції (або гравій) та вода. Кольорову плитку одержують шляхом додавання мінеральних пігментів або органічних барвників.

Існує два технологічні процеси, що використовуються у виробництві цементно-піщаної тротуарної плитки:

  • вібролиття (сировина вручну розливається за формами, ущільнюється 5-10 хвилин на вібростолі, після чого форми прибирають на добу в закрите тепле (40°С) приміщення для затвердіння розчину) ;
  • вібропресування (повністю автоматизований процес виробництва, при якому форми заповнюються напівсухим складом, потім вміст ущільнюється на вібропресі під впливом статичного та динамічного навантажень).