Будинок із клеєного бруса

Ось уже майже півстоліття клеєний брус є одним із найпопулярніших матеріалів для будівництва будинків малої поверховості в Європі. Він зберігає всі найкращі властивості деревини. Дихаючий, надійний та довговічний, клеєний брус сприяє забезпеченню нормального рівня вологості в будинку, незалежно від примх погоди. Дерево підживлює людську енергетику, підвищує настрій, сприяє підтримці не лише комфортного мікроклімату у приміщеннях, а й сприятливого клімату у сімейних стосунках.

Особливості конструкції

Сьогодні багато компаній будують індивідуальні будинки із профільованого бруса. Стандартну форму – профіль – матеріал набуває в результаті певного технологічного процесу, що полягає в склеюванні ламелів з хвойних порід дерева за допомогою спеціальних складів, що не бояться вологості та перепадів температур і мають високу адгезійну здатність:

  • поліуретанових;
  • резорцинових;
  • на основі ПВА;
  • меламінових;
  • EPI-клеїв.
  • li>

Кращі показники екологічної безпеки має клеєний брус, при виготовленні якого використовувалися EPI-клеї. У їхньому складі відсутні формальдегіди, леткі сполуки, меламін, толуол та синтетичні смоли, тривалий контакт з якими може негативно позначитися на здоров’ї мешканців будинку. До того ж, такий брус не ускладнює мікроциркуляцію повітря і не має запаху.

Прилягання елементів брусового зрубу розраховане так, що атмосферні опади між ними не проникають, тому стіни не гниють, немає умов для ураження грибком, пліснявою. Попередньо брус ретельно висушується (допустима вологість не перевищує 10%). Усадка такого будівельного матеріалу може становити не більше 1%, що значно скорочує термін будівництва будинків. Зведення індивідуального житла за найновішими технологіями забезпечує будинкам європейську якість, красу та довговічність.

Індивідуальні переваги та додаткові послуги

Зазвичай компанія-підрядник пропонує своїм клієнтам повний комплекс робіт з будівництва будинку з якісного клеєного бруса та при зверненні обіцяє індивідуальний підхід та гнучку цінову політику. Як правило, клієнт може внести зміни в планування будівлі і вибрати ряд параметрів об’єкта, що зводиться:

  • оптимальний тип фундаменту (з урахуванням характеру ґрунтів на ділянці будівництва);
  • варіант утеплення (матеріали, товщину утеплювача для підлоги, стін, покрівлі);
  • скління ( матеріал віконних конструкцій, вид скла та кількість камер склопакетів);
  • покрівельні матеріали;
  • внутрішнє оздоблення (ступінь завершеності, матеріали).

Але багато компаній йдуть далі: поряд зі зведенням будинків за готовими дизайнерськими проектами вони за бажанням клієнта готові розробити індивідуальний ескіз будівлі з урахуванням усіх його побажань та створити робочий проект. При будівництві будинку під ключ вирішуються питання підведення, зовнішньої і внутрішньої розведення комунікацій з підключенням обладнання та точок споживання або пристрої автономних інженерних мереж. Іноді можливі також зведення огорож, встановлення воріт та хвірток, виконання робіт з ландшафтного дизайну. Але все це, хоч і дуже важливі, але все ж таки додаткові роботи, що супроводжують будівництво будь-якого будинку. А нас сьогодні цікавлять саме будинки із клеєного бруса.