Затишний будиночок із дерева

Дерево в будівництві будинків, як і багато століть тому, залишається одним з найулюбленіших матеріалів. Ми віддаємо перевагу дереву за ту особливу теплоту, яку воно надає будь-якій споруді, будь то будинок, лазня, сауна або альтанка. І хоча дерево, що застосовується в будівництві, може бути по-різному оброблено: дикий ліс, оциліндровані колоди, профільований брус, споруда з нього буде завжди екологічна і красива.

Багато хто віддає перевагу будинкам із бруса кам’яним за ту особливу атмосферу, яка панує в такій будові. Про стіни дерев’яного будинку кажуть, що вони ”дихають”. І кисневий баланс, і вологість у такому приміщенні підтримуються на оптимальному рівні, а отже, проживання у дерев’яному будинку відрізняється максимальним комфортом.

Крім того, будівлі з дерева завжди є економічно вигідними. Вони не вимагають зведення потужних фундаментів, адже дерево є порівняно легким матеріалом. Та й у сенсі теплоізоляції дерев’яні стіни дуже зручні, оскільки скорочуються витрати на опалення. При цьому дерево є міцним і довговічним матеріалом.