Будинки з клеєного бруса

Будинки attika.ua, для будівництва яких використовують натуральне дерево, цінуються за свої чудові якості, стильний зовнішній вигляд і екологічність. Цей будівельний матеріал абсолютно безпечний для людини і домашніх тварин, а також відмінно вписується в будь-яке оточення, будь то галявина мальовничого лісу або вулиці великого міста.

Особливості клеєного бруса

Даний будівельний матеріал з’явився на ринку більше 30 років тому, і відразу ж увійшов в число явних фаворитів заміського малоповерхового будівництва. Це цілком логічно, оскільки брус не має таких недоліків, як цілісні колоди. Такий матеріал ретельно висушується, так щоб рівень вологості становив 9 ± 1%. Така оптимальна ступінь просушування забезпечує високу міцність і стійкість до несприятливих впливів, яким найчастіше піддається натуральне дерево. Примітно те, що усадка такого будинку — всього 1%, що дозволяє скоротити зведення будинку з клеєного бруса в тимчасових рамках і відразу заселяти готовий будинок після завершення всіх монтажних робіт.

Даний матеріал має величезну кількість переваг — він практично не схильний до гниття, має стабільні геометричні параметри (на відміну від дошки). Навіть за умови відсутності додаткового просочення і обробки брус відрізняється високою пожежостійкість (клас 2) — в Неабиякою мірою цьому сприяє відсутність смолянистих виділень. Крім того, клеєний брус чудово захищений від викривлень, тріщин, сучковатости.

Будівництво брусових котеджів дозволяє зводити стильні, красиві і теплі заміські будинки, які не потребують декоративній обробці і утеплення. Легкість і простота роботи з даним матеріалом забезпечують високу економічність виконання будівельних робіт. Слід пам’ятати про те, що несуча навантаження на балки і крокви, виконані з клеєного бруса, набагато вище, ніж для інших традиційних матеріалів. Брус придатний для монтажу балок перекриттів великого перерізу, а також для великих прольотів.

Сучасне будівництво за цією технологією пропонує майбутнім власникам нерухомості величезний вибір різних проектів будинків, серед яких запросто можна знайти відповідний під всі побажання і критерії варіант.

Переваги будинків з клеєного бруса

Вибираючи будівництво котеджів з бруса, майбутні власники приймають правильне рішення, адже даний будматеріал має низку чудових якостей, які передаються і будинкам.

Бездоганна якість поверхні, яке забезпечується за рахунок попередньої очищенням деревини від дефектів і сучків. Всі заготовки проходять сортування залежно від текстури та кольору.

Сталість геометричних розмірів, що досягається за рахунок збереження розмірів і форми навіть через певний час. Цей матеріал не дає усадки, що не піддається деформації і скручуванню. Це забезпечується за рахунок використання якісної деревини з оптимальним рівнем просушування.

Висока міцність — будівництво будинків з клеєного бруса дає в результаті міцність будинку на 70% вище, ніж удома з цільної колоди.

Дерев’яні будинки — дуже міцні, надійні і теплі. Цей факт давно відомий. Відмінні теплотехнічні характеристики дозволяють знизити експлуатаційні витрати на транспортування палива та індивідуальне опалення житлового будинку. Якщо порівнювати будинок з бруса з цегляним, то витрати на його обігрів будуть в 9-13 разів нижче — непогана економія, погодьтеся!

Слід зазначити, що таке будівництво займає менше часу, ніж зведення аналогічного за своїми характеристиками будинку з необробленого дерева. В процесі виробництва окремих деталей досягається висока точність, що забезпечує високу швидкість збірки готової конструкції. Монтаж будинку на попередньо підготовлений фундамент займає приблизно 5-6 тижнів. А відсутність періоду усадки дозволяє заселятися відразу після завершення всіх будівельних і монтажних робіт.

Питання утеплення швів варто у будівельників особняком. Проміжки між окремими брусами володіють високою герметичністю і завдяки особливій конструкції пазів не пропускають воду і вологу всередину приміщення. Зовсім інакше справа йде з цільними колодами, де застосовують джутове полотно для утеплення і закладення швів.

Якісна підгонка брусів забезпечує ідеально рівну поверхню стін, яка виглядає монолітним масивом. Це позбавляє власників нерухомості від додаткових витрат на декоративну обробку і облагороджування фасаду і внутрішніх поверхонь стін.