Переваги і недоліки підлогового покриття.

Покриття має види і класифікацію, на основі яких і робиться вибір. Як правильно вибрати ламінат — розберемо докладно у відповідній статті. Будь-яке підлогове покриття має переваги, недоліки, умови застосування. Ламінат користується популярністю завдяки високим експлуатаційним характеристикам — міцності, простоті в укладки і догляду.

До того як вибирати ламінат за якістю, важливо оцінити прийнятність покриття для життя в цілому квартирні особливості і уклад, відрізняються за різними параметрами і покриття не повинно бути придбано марно.

Плюси:

  1. Винятковий зовнішній вигляд перше, на що звертають увагу покупці. Площа з ламінату виглядає ідеально рівною. Текстура імітує справжню деревину та інші фактури. Правильна укладка дозволить підлозі не скрипіти, його не поведе, мостини не піднімуться.
  2. Довговічність. На відміну від натуральної деревини, ламінат служить до 20 років при правильному виборі класу. Для довгострокових перспектив житла найбільш прийнятний варіант.
  3. Простота догляду. Він специфічний, але не об’ємний як у випадку зі звичайними статями. Не терпить великої кількості води прибирання не затягнеться, не затримує бруд завдяки гладкій поверхні не вимагає зусиль, тертя. Щоденне прибирання не в тягар.
  4. Самостійний монтаж. Ламінат при докладної інструкції кладуть без спеціальних навичок.
  5. Ціна. Враховуючи хороші характеристики якості і довговічності, вона виправдана. Детальніше про ціни на ламінат тут.

Ламінат

Мінуси:

  1. Покриття не відноситься до екологічно чистим. У складі дошки продукт деревообробки, але виробництво йде з застосуванням великої кількості синтетичного клею. Нерідко, виробники економлять на дорогому сполучному, використовуючи дешеві з перевищеним вміст формальдегіду. Важливо уважно перевірити документацію.
  2. Укладання вимагає ідеально рівної підстави, інакше тиск спровокує розходження швів і перелом в порожнинах. Попередньо проводять комплекс робіт з вирівнювання підлоги.
  3. Для агресивних і вологих приміщень вибирається спеціальний ламінат, стійкий до проявів. Він трохи дорожче звичайного.

Ламінат залишається популярним вже довгий час. Альтернатив йому мало. Розібравши переваги і недоліки, спочатку роблять вибір на користь ламінату як підлогового покриття. Потім досліджують предмет більш детально.

Для домашнього ремонту, в разі обмеженості бюджету, але при цьому з розрахунком на довготривалу експлуатацію краще купувати ламінат за середньою ціною. Для частої зміни покриттів — випадки описані вище — підійде бюджетний варіант. Заміські резиденції, переговорні кімнати або зали, повинні справляти враження, отже — преміум.

Ну а купити сам ламінат можна у нас, в інтернет-магазині Паркет-Бюро: https://parket.co.ua.