Сонячний трекер в приватному домогосподарстві. Переваги і недоліки.

Аналітики зазначають, що сонячні батареї повинні підтримувати освітленість на високому рівні. Для підтримки цього рівня були винайдені різні системи. Щоб оптимізувати роботу сонячних батарей, сконструювали таки прилад, як трекер.

Конструкція слідкування за сонцем — це прилад для орієнтування панелі сонячних батарей або для того, щоб сонячний відбивач мав змогу максимально поглинати промені Сонця.

Тобто сонячний трекер — це такий механізм, що діє на відстеження траєкторії світила і на базі цього функціонує, щоб змінити положення батарей для найбільш ефективного поглинання сонячного випромінювання та виробки енергії. Завдяки такій технології вироблення енергії збільшується на 25-45%, якщо порівнювати зі звичайними статичними системами. Спочатку трекери функціонували більше в промислових галузях, тобто на підприємствах. Але останнім часом цю новітню систему почали застосовувати і в домашніх приватних господарствах. Адже якщо вже необхідно отримати максимум користі з невеликої кількості сонячних панелей, то кращим варіантом стане трекер.

Для того, щоб якомога більше та ефективніше працювали робочі поверхні систем, необхідна їх максимально точна орієнтація на Сонце. Як раз саме тому, базовою задачею для трекера є зменшення кута падіння сонячних променів на робочу поверхню модулів. Рухома частина трекера має знаходитись в дії, а це означає, що її положення змінюється завдяки або ручному приводу або за допомогою так званих актуаторов — пристроїв, виконаних на електродвигунах.

Отже, трекер направляє свою дію на те, щоб кути нахилу робочої поверхні приладів працювали на повну віддачу, тому трекер зорієнтує всю конструкцію лише на сонячне світило. Якщо сказати простими словами – сонячне випромінювання повинно йти перпендикулярно площині сонячної батареї.

Трекери для сонячних батарей в даний час існують різних конфігурацій, та керування їх також відбувається різними алгоритмами при виборі напрямку, в них застосовуються різноманітні приводні механізми. Незважаючи на масу можливих відмінностей між трекера, найчастіше вони діляться на два типи — Однокоординатний і двокоординатні.

Результат пошуку зображень за запитом "сонячний трекер ціна"

Переваги сонячних електростанцій на трекерах:

— Виробляють на 30-40% більше електрики, ніж стаціонарні геліоустановки.

— Мають менші втрати генерації, так як активно збирають сонячну енергію в першій половині дня, поки фотомодулі чи не нагрілися.

— Трекер займає набагато меншу площу, ніж фіксована система.

— Його не потрібно чистити від льоду і снігу взимку.

— Наслідки важких опадів і урагану для динамічної системи можна мінімізувати за допомогою переорієнтації.

— Промислові моделі мають малу вагу, так як виготовлені з алюмінієвих сплавів. У них є комунікаційний порт, що дозволяє своєчасно діагностувати порушення в роботі.

— Збій виключений і завдяки GPS-приймачу.

— Управління трекером здійснюється автоматично, тому необхідність втручання людини мінімальна.

— Пристрої працюють максимально ефективно при різних атмосферних явищах.

Як висновок можна зазначити, що трекер у домашньому господарстві точно не буде зайвим.

Якщо бажаєте вигідно вкласти гроші в сонячну електростанцію, переходіть за посиланням, найнижчу ціну за якісне обладнення Вам гарантовано, більше https://prel.prom.ua/g10284535-sonyachni-elektrostantsij-pid